PatientCoach wil patiënten met een chronische aandoening ondersteunen bij zelfmanagement.

Zelfmanagement veronderstelt dat patiënten weten wat hun ziekte inhoudt en wat de consequenties en mogelijkheden zijn, zodat ze hun chronische ziekte zo goed mogelijk kunnen inpassen in hun leven.

In dit proces staat de patiënt samen met zijn/haar hulpverleners centraal. PatientCoach maakt gebruik van bijeenkomsten met patiënten en zorgverleners en van innovatieve internettechnieken die goed in de gezondheidszorg zijn geïntegreerd.

Een PatientCoach programma bestaat uit introductiebijeenkomsten en training in samenhang met een open en een beveiligd webportaal met applicaties op maat. Door een unieke combinatie van webapplicaties worden informatie, zelfmetingen, behandel- en zelfmanagementplan geïntegreerd, zo goed mogelijk aansluitend bij de individuele doelen en mogelijkheden van de patiënt. Daarnaast zijn ondermeer e-consulten, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen mogelijk. Zorgverleners kunnen desgewenst via hun eigen webportaal ‘over de schouders’ meekijken, meedenken en meewerken.

Op dit moment richten wij ons op ondersteuning van patiënten met astma en COPD. De PatientCoach methoden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en hebben als uiteindelijk doel de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.